DANVA: Prislofter er udtryk for en dyr akademisk tankegang

VANDSEKTOR: Vandsektoren har haft succes med at effektivisere, viser nøgletal fra vandsektorens brancheorganisation DANVA. Prislofter er dog stadig malurt i vandselskabernes bæger, mener direktøren.
Vandsektoren har haft succes med at effektivisere, viser nøgletal fra vandsektorens brancheorganisation DANVA.
Vandsektoren har haft succes med at effektivisere, viser nøgletal fra vandsektorens brancheorganisation DANVA. Foto: Colourbox

Prislofterne er bare en dyr akademisk øvelse, hvor man regner sig frem med nogle modeller, og så får man nogle effektiviseringsprocenter ud med tre decimaler. Det er da en akademisk tankegang.

Carl-Emil Larsen
Direktør i DANVA
Nye nøgletal fra vandsektorens brancheorganisation DANVA viser, at vandselskaberne både har effektiviseret og øget investeringerne det seneste år.

Dermed har vandselskaberne levet op til vandsektorlovens målsætninger om at øge effektiviteten i vandsektoren og foretage investeringer i teknologiudvikling. DANVA's direktør, Carl-Emil Larsen, mener dog ikke, at den gode udvikling skyldes vandsektorloven.

"Nej, det synes jeg ikke, vandsektorloven skal have æren for," siger han og uddyber.

"Branchen har selv tilbage i 2001 startet et benchmarkarbejde, og det er derfor, vi har set reduktioner i driftsomkostningerne allerede tidligere," siger han.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00