Debatten om atomkraft er ikke længere sort-hvid på Christiansborg

Danskerne er igen klar til at diskutere atomkraft, viser en ny måling. Nu vil politikerne være med. 

I en nye valgundersøgelse, som en række af Danmarks førende statskundskabsforskere står bag, har 44 procent af danskerne svaret, at atomkraft kan blive en nødvendighed for Danmarks fremtidige energiforsyning. Også politikerne er klar til at tale om det omdiskuterede emne. 
I en nye valgundersøgelse, som en række af Danmarks førende statskundskabsforskere står bag, har 44 procent af danskerne svaret, at atomkraft kan blive en nødvendighed for Danmarks fremtidige energiforsyning. Også politikerne er klar til at tale om det omdiskuterede emne. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

I 1985 besluttede et flertal af Folketinget at lægge en dengang levende diskussion om atomkraft i graven. Atomkraft blev udelukket fra al politisk debat og forsyningsmæssig planlægning.

Men i den nye valgundersøgelse, som en række af Danmarks førende statskundskabsforskere står bag, har 44 procent af danskerne svaret, at atomkraft kan blive en nødvendighed for Danmarks fremtidige energiforsyning – en markant fremgang siden 1980’erne.

Vælgerne har flyttet sig. Og det gør politikerne på Christiansborg også.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00