DI: Embedsmændenes afgiftsrapport er for virkelighedsfjern

AFGIFTER: Skatteministeriets grønne afgiftsanalyse er for teoretisk og anbefalingerne kan skade danske virksomheders konkurrenceevne, advarer DI. Modsat ærgrer vismændene sig over, at embedsmændene går på kompromis med teorien.

Skatteminister Karsten Lauritzens (V) ministerium har siddet for bordenden i arbejdet med den store analyse af de danske energiafgifter og tilskud.
Skatteminister Karsten Lauritzens (V) ministerium har siddet for bordenden i arbejdet med den store analyse af de danske energiafgifter og tilskud.Foto: Ritzau/Kenneth Lysbjerg Koustrup
Morten Øyen

Der er næppe nogen tvivl om, at hvis for eksempel landbruget skal betale for deres miljøomkostninger, så vil det koste landbruget produktion. Men det er jo også ideen: at få reduceret miljøskadelig produktion og flytte det til andet og renere produktion.

Lars Gårn Hansen
Miljøøkonom ved Københavns Universitet og medlem af De Økonomiske Råds formandskab

For meget teori og for lidt praksis.

Sådan beskriver DI embedsmændenes store analyse og anbefalinger til afgifter og tilskud på energiområdet, der efter fire år på bagen nu ligger i endelig version.

Skiftende regeringer har skudt afgiftsspørgsmål til hjørne med henvisning til embedsmændenes arbejde, så det er en analyse og anbefalinger, der er længeventet og vil blive læst minutiøst i Energidanmark.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00