Om  
Jacob Stahl Otte
Peter Stigsgaard

EOF finder ny direktør i egne rækker

EOF's energipolitiske chef, 51-årige Jacob Stahl Otte, skal overtage stillingen som direktør i energiselskabernes brancheforening efter Peter Stigsgaard.

Line Jenvall

Energi- og Olieforum, EOF, får ny direktør 1. juni, når den nuværende mand på posten, Peter Stigsgaard, takker af.

Den nye direktør bliver foreningens energipolitiske chef, Jacob Stahl Otte, skriver EOF i en pressemeddelelse.

51-årige Jacob Stahl Otte har stået i spidsen for varetagelsen af de politiske interesser hos EOF i de sidste otte år og var inden da ansat i Folketinget. Derudover har han arbejdet i både det danske og det amerikanske forsvarsministerium.

"Vi har været igennem en større proces og talt med mange højt kvalificerede kandidater, men i sidste ende har vi valgt at rekruttere den nye direktør internt. Én, som kender organisationen, kender Christiansborg og har været med til at udvikle den nye strategi. Vi er sikre på, at Jacob Stahl Otte er den bedste til at fortsætte det gode arbejde, Peter Stigsgaard har gjort, og at han vil være i stand til effektivt at implementere den nye strategi," siger bestyrelsesformand i EOF Michael Norden i pressemeddelelsen.

Udskiftningen i direktørstolen sker efter Peter Stigsgaards eget ønske, og hans efterfølger ser frem til de nye udfordringer, der venter ham her:

"Oliebranchen har stor strategisk betydning for den måde, samfundet er indrettet på, da vi leverer cirka 40 procent af landets energiforbrug. Det stiller krav til både selskaber og brancheforeninger, og det kræver, at vi står og arbejder sammen. Vi skal nemlig søge indflydelse og forsøge at påvirke de rammer, som vores medlemmer opererer inden for. Det kræver i fremtiden en mere synlig og offensiv tilgang fra vores side," lyder det fra Jacob Stahl Otte i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Stahl Otte

Direktør, Drivkraft Danmark
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993), MA International Relations (Lancaster University, 1991)

Peter Stigsgaard

Fhv. direktør, Energi- og olieforum
cand.mag. i samfundsfag og dansk (Københavns Uni. 1974)

0:000:00