Forsyningstilsynet: Vores økonomiske regulering kan sagtens sikre grøn omstilling

GRØN REGULERING: Den økonomiske regulering af energisektorens monopoler kan justeres, så den understøtter grønne investeringer, lyder det i ny analyse fra Forsyningstilsynet. Brancheorganisationer frygter mere bureaukrati og langsom grøn omstilling.

Den økonomiske regulering af energisektorens monopoler kan justeres, så den bedre understøtter fremtidens arbejde med grøn omstilling, lyder det fra Forsyningstilsynets Carsten Smidt.
Den økonomiske regulering af energisektorens monopoler kan justeres, så den bedre understøtter fremtidens arbejde med grøn omstilling, lyder det fra Forsyningstilsynets Carsten Smidt.Foto: Stine Bidstrup/Ritzau/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

For os er det uproblematisk at justere den nuværende regulering med indtægtsrammer, så den ikke står i vejen, men understøtter grøn omstilling.

Carsten Smidt
Direktør i Forsyningstilsynet

At Forsyningstilsynet nu vil lægge endnu mere bureaukrati oveni en i forvejen bureaukratisk regulering, er bekymrende på alle måder.

Rune Moesgaard
Politisk chef i Dansk Fjernvarme

Den økonomiske spændetrøje om energisektorens monopoler kan sagtens justeres, så der er plads til at lave kloge grønne investeringer.

Det er hovedbudskabet i en spritny analyse fra Forsyningstilsynet.

I analysen har Forsyningstilsynet undersøgt, hvilke hensyn der bør tages, hvis virksomhederne skal have mulighed for at indregne ekstra omkostninger til grøn omstilling i deres tilladte indtægter.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00