Om  
Hans Christian Thoning

Hans Christian Thoning skal afløse Ellen Trane i Folketinget

Når minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) efter nytår går på barselsorlov, bliver det den tidligere Blåvandshuk-borgmester og forhenværende medlem af Folketinget, Hans Christian Thoning (V), der overtager hendes stol i folketingssalen.

Line Jenvall

Hans Christian Thoning (V) kan se frem til et snartligt gensyn med Chrisitansborg, som han efter otte år på tinge forlod efter sidste folketingsvalg.

Stemmetallet, der tilbage i juni 2015 ikke rakte til genvalg, giver ham nemlig trods alt status af 1. suppleant i Sydjysk Storkreds, og det betyder, han han rykker ind og overtager minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørbys (V) plads i Folketinget, når hun går på barsel i starten af det nye år.

Hans Christian Thoning var også manden, der udfyldte Carl Holsts (V) tomme stol, da han tog orlov fra folketingsarbejdet i starten af året, og mens han var medlem af folketinget fra 2007 til 2005, var han blandt andet Venstres ordfører for turisme, hjemmeværn, beredskab og vandværker.

Den garvede politiker er uddannet snedker og har drevet sin egen tømrervirksomhed i Blåvandshuk i mere end 25 år. Her sad han også på borgmesterposten inden kommunesammenlægningen, og efterfølgende fik han plads i byrådet for den nye Varde Kommune som viceborgmester. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Christian Thoning

Fhv. MF (V), fhv. borgmester, Blåvandshuk
Trætekniker (Teknologisk Institut), møbelsnedker (Jernvedlund 1971), HTX (Esbjerg 1974)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024