Innovationsfond skal have større frihed

FORSKNINGSRESERVE: Folketinget vil give Innovationsfonden større frihed til selv at prioritere midler fra forskningsreserven. Et skridt på vejen, siger kritisk SF-ordfører.

En hensigtserklæring om mindre politisk detailstyring af Innovationsfonden er kun et skridt på vejen, lyder det fra Jacob Mark, forskningsordfører i SF. <br>
En hensigtserklæring om mindre politisk detailstyring af Innovationsfonden er kun et skridt på vejen, lyder det fra Jacob Mark, forskningsordfører i SF.
Foto: Emil Hougaard/Scanpix
Mads Bang
Fakta
Mere frihed til fond

Aftalen åbner for mere prioritering i Innovationsfonden.

"Mere fleksible rammer for udmøntning af forskningsreserven på Innovationsfondens område.

Partierne er enige om, at der fremover - med afsæt i det kommende FORSK2025-katalog - kan være fordele, ved at midler fra forskningsreserven til Danmarks Innovationsfond søges udmøntet inden for færre og bredere temaer."

I fremtiden skal der sættes færre politiske øremærker, når finansloven for forskningsområdet – den såkaldte forskningsreserve – forhandles.

Det fremgår af dette års aftale om forskningsreserven, som blev indgået for nylig. Mens den overordnede struktur fastholdes, så kan Innovationsfonden se frem til mindre detailstyring.

Som Altinget har beskrevet har der været udbredt kritik af selve fordelingsprocessen, der betyder, at de enkelte råd og fonde hvert år skal igennem en politisk vægtning, som skaber usikkerhed om fremtidsplanerne for de enkelte forskningsprogrammer.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00