KL-formand om liberalisering af affaldsforbrænding: Det er vanvittig svært at forstå, at man siger, man gør det på grund af klimaet

I bedste fald vil regeringens plan om at omdanne affaldsforbrændingsanlæg til kommercielle selskaber i konkurrence med hinanden ingen forskel gøre på CO2-udledningen i Danmark. I værste fald vil det være direkte klimaskadeligt, lyder det fra KL’s formand Martin Damm.

KL's formand Martin Damm (V) har indtryk af, at en konkurrenceudsat affaldsforbrændingssektor mere er et mål i sig selv, end et reelt middel til at sikre CO2-besparelser i sektoren.<br>
KL's formand Martin Damm (V) har indtryk af, at en konkurrenceudsat affaldsforbrændingssektor mere er et mål i sig selv, end et reelt middel til at sikre CO2-besparelser i sektoren.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringens planer om at omlægge de danske forbrændingsanlæg for at spare CO2-udledning svarer til at ville skrue en skrue fast med en svensknøgle.

Det er det helt forkerte værktøj, der er taget op af værktøjskassen for at levere på klimamål i en snart tre år gammel politisk aftale. I hvert fald hvis man spørger KL’s formand Martin Damm (V).

”Det man går efter med at reducere affaldsforbrændingskapaciteten i Danmark, det er ikke nødvendigvis, det der kommer til at ske,” siger Martin Damm.

0:000:00