Lilleholt afviser DF-forslag mod fryns

FRYNS: Forsyningsselskabers rejser skal ikke reguleres fra Christiansborg, mener forsyningsministeren, der afviser DF-forslag. Han ser dog gerne, at KL tager frås på rejser op med forsyningsselskaberne. DF ærgrer sig.

Foto: Sophia Juliane Lydolph/ Ritzau Scanpix
Freja Søgaard
Fakta
Beslutningsforslaget blev fremstillet af Dansk Folkeparti og indeholder følgende:
  • Regeringen skal udarbejde et samlet regelsæt, der skal gælde for de kommunalt ejede danske forsyningsselskaber, når deres repræsentanter er på rejse i udlandet.
  • Regelsættet skal baseres på de kommunale sparsommelighedsregler og indeholde bestemmelser om, at disse forsyningsselskaber skal pålægges krav om ekstern revision af deres regnskaber.
  • Regelsættet skal træde i kraft senest 1. juli 2019.

Kilde: ft.dk

Dansk Folkeparti kunne ikke samle flertal til forslaget om at stramme reglerne for forsyningsselskabernes rejser. Det stod klart, da forslaget blev behandlet i folketingssalen for nylig.

Jeg forstår simpelthen ikke, at det skulle være så svært at overholde, når staten og Christiansborg kan overholde det

Susanne Eilersen
Kommunalordfører for Dansk Folkeparti

Ifølge forsyningsministeren vil det give unødigt bureaukrati for selskaberne med rejseregler dikteret fra Christiansborg.

”Jeg tror, det vil være svært at fastsætte præcise beløbsgrænser og definitioner af, hvad der er rimeligt af udgifter til rejser og repræsentation. Derudover kan det kræve et omfattende tilsyn, som vil medføre øget bureaukrati og omkostninger for selskaber og forbrugere,” sagde Lars Chr. Lilleholt (V).

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00