Lilleholt: Alt den procentdiskussion trætter mig

ENERGI: Hvis jeg siger 50 procent vedvarende energi i 2030, så overbyder oppositionen straks med et højere tal. Skal vi ikke komme lidt ud over den diskussion, spurgte energiministeren på konference, hvor han løftede lidt af sløret for regeringens udspil til ny energiaftale.

Foto: Katja Holm/Altinget
Morten Øyen

Der er meget procentdiskussion. Og det kan godt trætte mig engang imellem.

Lars Chr. Lilleholt (V)
Energiminister

Regeringen har gjort målet for andelen af vedvarende energi i 2030 helt centralt for den kommende energiaftale, men ifølge regeringens energiminister er den diskussion slet ikke så afgørende.

Fakta
Altinget og Klimarådet afholdte torsdag fælles energipolitisk konference på Nationalmuseet i København med fokus på forhandlingerne om en kommende energiaftale.

Blandt talerne er energiminister Lars Chr. Lilleholt (V), Klimarådets formand, Peter Birch Sørensen, samt deltagere fra industrien, Energikommissionen og en række af partiernes energiordfører.

Om Klimarådet 
Klimarådet er nedsat i medfør af klimaloven, der blev vedtaget af Folketinget i 2014 og har til formål at etablere en overordnet strategisk ramme for Danmarks klimapolitik med henblik på at overgå til et lavemissionssamfund i 2050.

Klimarådet har siden 2015 givet anbefalinger til regeringen i form af årlige hovedrapporter suppleret med enkeltstående analyser af udvalgte klimapolitiske problemstillinger.

Kilde: Klimarådet og Altinget

Det fortalte han ved en konference i Nationalmuseets festsal torsdag, hvor Klimarådet og Altinget have sat fokus på forhandlingerne om en kommende energiaftale.

Regeringen har sat et mål om, at vedvarende energi skal fylde mindst 50 procent af det samlede energiforbrug i 2030. Og en ny energiaftale skal vise vejen dertil.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00