Klimarådet præsenterer central rapport: Grøn omstilling kommer ikke til at koste alverden

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

TV: Det er muligt at nå at sænke udledningen af klimagasser med 70 procent i 2030. Det var hovedbudskabet bag Klimarådets nye rapport med anbefalinger til politikerne, som blev præsenteret mandag formiddag.

Det var en stolt formand for Klimarådet, Peter Møllgaard, der mandag præsenterede Klimarådets anbefalinger til, hvordan man når 70 procentsmål inden 2030.

Selv om han forsikrede om, at det ikke ville komme til at koste alverden, så slog han også fast, at det ikke ville blive omkostningsfrit.

“Omkostningerne vil stige og blive større og større, da vi starter med de lavthængende frugter, og så vil det blive sværere og sværere” sagde han på pressemødet.

Udviklingen skal ske i to spor. Det første spor bliver kaldt implementeringssporet med kendte omstillingselementer, som er teknologier vi allerede har kendskab til. Den kan ifølge Klimarådet give os de første 60 procent reduktion. De sidste 10 procent skal komme fra det såkaldte udviklingsspor, som indeholder teknologier som skal modnes før de kan tages i brug.

Derudover præsenterede Klimarådet også et delmål, hvor de anbefaler at man reducerer mellem 50-54 procent af CO2-udledningen inden 2025 - målt i forhold til 1990. Se hele pressemødet her (der er enkelte udfald i forbindelsen).

 

Forrige artikel Venstre kræver minister på banen efter massive oversvømmelser Venstre kræver minister på banen efter massive oversvømmelser Næste artikel Venstre om Klimarådets anbefalinger: Vi kommer ikke uden om at se på afgifterne Venstre om Klimarådets anbefalinger: Vi kommer ikke uden om at se på afgifterne
Regeringen vil fritage foreninger for gebyrer på affald

Regeringen vil fritage foreninger for gebyrer på affald

AFFALD: De velgørende foreningers genbrugsbutikker slipper fremover for at betale afgift, når de afleverer affald på genbrugspladserne. Det er regeringen blevet enig med et flertal i Folketinget om – men EU-regler kan forhindre afgiftsfritagelsen.