Markedet er klar til endnu mere havvind og power-to-x end Energistyrelsen spår: ”Vi kan ikke få for meget grøn energi”

Energistyrelsens nye, stærkt forhøjede forventninger til udbygning af havvind og power-to-x er mere i tråd med erhvervslivets end tidligere. Men potentialet er endnu større, melder erhvervslivet. Politisk afklaring af brintrør og åben dør-ansøgninger bliver afgørende.

Danmarks produktion af strøm fra havvindmøller skal ikke mindre end 16-dobles over de næste tre årtier, vurderer Energistyrelsen i sine nye analyseforudsætninger, som styrelsen laver til Energinet, og som nu skal bruges i den danske energiplanlægning.
Danmarks produktion af strøm fra havvindmøller skal ikke mindre end 16-dobles over de næste tre årtier, vurderer Energistyrelsen i sine nye analyseforudsætninger, som styrelsen laver til Energinet, og som nu skal bruges i den danske energiplanlægning.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Danmark fremhæves ofte som et vindmølleland, men det nuværende niveau er intet at regne i forhold til, hvad fremtiden bringer.

Ifølge regeringens embedsmænd i Energistyrelsen skal Energinet nemlig til at planlægge efter en sand eksplosion af vindmøller, som popper op i de danske farvande, mens det danske elforbrug ventes at femdoble frem mod 2050.

Så længe der er appetit på at bygge, så bør arealer stilles til rådighed. Vi skal bygge de høje elpriser væk og gøre det attraktiv som land at sikre ny produktion og forbrug her.

Kristine Grunnet
Afdelingschef, Green Power Denmark

Men spørger man den del af erhvervslivet, der skal sætte vindmøller op og skal bruge alt den grønne strøm til at lave grøn brint og brændstoffer i fremtiden, er potentialet endnu større end Energistyrelsen spår.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00