Minister forventer snarlig aftale om energiparker

Landdistriktsminister Louise Schack Elholm forventer, at en politisk aftale om nye energiparker for vedvarende energi snart vil komme på plads og skabe større vished om rammerne for den lokale planlægning. Men hun tøver med at love de lokale politikere vetoret.

Omfanget af kompensation til naboer og lokalsamfund de steder, hvor der opsættes vedvarende energianlæg, indgår i de aktuelle politiske forhandlinger om rammerne for nye energiparker.<br>
Omfanget af kompensation til naboer og lokalsamfund de steder, hvor der opsættes vedvarende energianlæg, indgår i de aktuelle politiske forhandlinger om rammerne for nye energiparker.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringens ambition om at firedoble produktionen af vedvarende energi fra vindmøller og solceller på landjord kan snart komme et skridt nærmere at blive til virkelighed.

Ifølge kirke- og landdistriktsminister Louis Schack Elholm (V) arbejder regeringen i hvert fald hårdt på snart at kunne lande en politisk aftale, der kan sætte rammerne for de energiparker, hvor en stor del af de fremtidige vedvarende energianlæg skal opstilles.

I oktober præsenterede regeringen et udspil, hvor 32 områder i 19 kommuner på i alt knap 12.000 hektar indgik som potentielle energiparker. Regeringen åbnede samtidig for, at flere kommuner og virksomheder kunne foreslå yderligere områder.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00