Minister udpeger Sass Larsen til bestyrelsen i statens olieselskab

STATEN: Den tidligere magtfulde gruppeformand Henrik Sass Larsen er nyt medlem af bestyrelsen i statens olie- og gasselskab. Det er den tidligere partifælle og nuværende minister, Simon Kollerup, der står bag udpegningen. 

Henrik Sass Larsen er klar til et comeback til statens politiske maskinrum. 

Han er nemlig udpeget som nyt medlem af bestyrelsen i Nordsøenheden, der administrerer Nordsøfonden. En enhed, som udgør statens olie- og gasselskab, der sender et betragteligt milliardbeløb hjem til statens husholdningsbudget. 

Det skriver Finans

Det er den tidligere partifælle for Socialdemokratiet og nuværende erhvervsminister, Simon Kollerup, der står bag udpegningen, da Nordsøenheden er en selvstændig offentlig virksomhed under Erhvervsministeriet.

"Jeg har udpeget Henrik Sass Larsen til bestyrelsen i Nordsøenheden for at understøtte de organisatoriske og økonomiske beslutninger. Henrik Sass Larsen har indgående kendskab til Nordsøenheden, og han supplerer bestyrelsen med forståelse for det politiske hensyn, Nordsøenheden varetager," siger erhvervsministeren i en skriftlig udtalelse ifølge Finans.

Henrik Sass Larsen kender indgående til Nordsøenheden, da han selv i rollen som erhvervs- og vækstminister under Helle Thorning-Schmidt stod for at udpege medlemmer til bestyrelsen. 

Henrik Sass Larsen tog af personlige årsager afsked med politik efter folketingsvalget i 2019. Siden er han blevet administrerende direktør i DVCA, der er brancheorganisationen for venture- og kapitalfonde i Danmark.

Han debuterede desuden som klummeskribent her på Altinget i sidste uge, hvilket kan læses her

Forrige artikel Efter corona: Energinet opfordrer flere til at arbejde hjemme Efter corona: Energinet opfordrer flere til at arbejde hjemme Næste artikel Tidligere S-minister stifter international handletank om Verdensmålene Tidligere S-minister stifter international handletank om Verdensmålene