Ny analyse: Flere i beskæftigelse skader klimaet

KLIMA: Danmark har endnu ikke fået afkoblet jobskabelse fra mere CO2-udledning, viser ny analyse fra AE-Rådet. Skal vi nå vores klimamål, skal den nød knækkes, siger analytiker. DI mener ikke, det giver mening at sammenligne antal beskæftigede og CO2.

Statsminister Mette Frederiksen (S) i arbejderuniform. Tirsdag indleder hendes regering forhandlinger om en ny klimalov. Endnu har vi ikke knækket koden med at få folk i job og samtidig udlede mindre CO2, viser ny AE-analyse.
Statsminister Mette Frederiksen (S) i arbejderuniform. Tirsdag indleder hendes regering forhandlinger om en ny klimalov. Endnu har vi ikke knækket koden med at få folk i job og samtidig udlede mindre CO2, viser ny AE-analyse.Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Danmark får rigtig mange af gevinsterne ved, at det er os, der ejer skibsfarten. Derfor kunne man også sige, at det er os, som må tage teten og hjælpe dem med at komme på banen.

Sofie Holme Andersen
Analytiker, AE-rådet

Kan lavere CO2 gå hånd i hånd med flere i beskæftigelse?

Fakta
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) er stiftet i 1936 og dermed Danmarks ældste tænketank. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed

Kilde: ae.dk

Det er tvivlsomt, hvis man ser på de danske erfaringer hidtil. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Her har man set på den danske beskæftigelse og CO2-udslippet siden 1995, og det viser et klart billede: Har en branche fået flere beskæftigede, har branchen som hovedregel også stået for en CO2-stigning.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00