Ny analyse: Flertal af kommunalpolitikere vil sende affald i udbud

UDBUD: Næsten to ud af tre kommunalpolitikere vil ifølge nye tal fra Dansk Erhverv sende affaldshåndteringen i udbud. Hverken KL eller affaldsselskabernes forening anerkender tallene.

Foto: Ritzau/Peter Klint
Klaus Ulrik Mortensen

Man kan sammenligne det med, at man skal male stuen derhjemme og er tvunget til at bruge en maler. Og hvis maleren så siger, at det koster et urimeligt højt beløb, er det rart at have som alternativ, at man kan løse opgaven selv.

Jacob H. Simonsen
Direktør, Dansk Affaldsforening
Fakta
Dansk Erhverv har skrevet ud til 2.444 kommunalpolitikere. Heraf har 326 svaret, hvilket giver en svarprocent på 13.

I analysen skriver Dansk Erhverv følgende:

“En svarprocent på 10 procent er ikke som sådan bedre eller dårligere end eksempelvis 20 eller 50 procent, så længe alle er repræsentative. Eller i hvert fald påvirker det kun antallet af besvarelser og derved stikprøveusikkerheden - ikke den generelle troværdighed af de indsamlede resultater som sådan. Stikprøven fremstår ikke som alvorligt skæv, når vi ser på partitilhørsforholdet for dem, der har deltaget, holdt op imod alle kommunalpolitikere. Og der er ikke nogen åbenlyse grunde til, at den indsamlede data ikke skulle være repræsentativ for samtlige kommunalpolitikere.”

Et markant flertal af de danske lokalpolitikere vil ifølge en ny analyse fra Dansk Erhverv have den kommunale affaldshåndtering sendt i udbud.

Og dermed slår de ind på samme liberale affaldskurs, som regeringen udstak med sidste års forsyningsstrategi.

Giv ansvaret til markedet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024