Om  
Laila Kildesgaard

Ny KL-direktør hentes ind fra Bornholm

Laila Kildesgaard forlader kommunaldirektørjobbet på Bornholm for fremover at blive en del af KL's øverste ledelse. 

Minna Møbjerg Stevnhoved

Bornholms Kommune skal nu på jagt efter en ny kommunaldirektør.

Laila Kildesgaard, der har siddet på posten siden 2013, rykker nemlig til en toppost i KL, hvor hun fremover skal være direktør.

Administrerende direktør i KL Kristian Wendelboe udtrykker sin tilfredshed:

"Laila Kildesgaard kommer med en solid ballast fra kommunerne. Hun kender indgående kommunernes udfordringer og opgaver og har været chef i flere kommuner. Hendes stærke kommunale kompetencer og personlige egenskaber vil helt sikkert komplementere KL’s direktion," lyder det i en pressemeddelelse.

Kildesgaard flyttede til Bornholm efter en stilling som direktør i Helsingør Kommune og kan desuden blandt andet skrive forhenværende sekretariatssleder i Kvindeligt Arbejderforbund, sekretariatschef i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning samt kontorchef på specialområdet på CV'et.

Hun er uddannet cand.scient. i kulturgeografi og historie og tiltræder efter planen hos KL 14. november.

Indtil en afløser er fundet, vil økonomidirektør Claus Steensgaard og servicedirektør Johannes Nilsson varetage det overordnede ansvar i Bornholms Regionskommune.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laila Kildesgaard

Stifter, Steder Skaber Folk, medlem, 2030-panelet, Trefor El-net Øst, Det københavnske Teatersamarbejde, Bornholms Tidendes fond og Center for Regional- og turismeforskning
cand.scient. i geografi og historie (Københavns Uni. 1996)