Ny rapport afviser atomkraftens muligheder i Norge – havvind er "langt mere gennemførlig"

Har atomkraft en fremtid i Norge? Ikke lige nu, viser en ny rapport fra analysefirmaet Rystad Energy. Rystad vil ikke udelukke muligheden længere fremme i tiden, men understreger at det ikke er relevant frem mod 2050. Norsk Industri kalder fokus på kernekraft for "en afsporing".

Hvis Norge beslutter at satse på atomkraft, må vi forvente at støde på flere problemer med teknologien end lande, der har lang erfaring med atomkraft, mener Rystad Energy. På billedet: Atomkraftværket Grohnde, Emmerthal i Tyskland.
Hvis Norge beslutter at satse på atomkraft, må vi forvente at støde på flere problemer med teknologien end lande, der har lang erfaring med atomkraft, mener Rystad Energy. På billedet: Atomkraftværket Grohnde, Emmerthal i Tyskland.Foto: Julian Stratenschulte/AP/Ritzau Scanpix

I en ny rapport fastslår Rystad Energy, at kernekraft "ikke er relevant" for det norske energimarked i dag - og heller ikke i årene før 2050. 

Rapporten "Kernekraft i Norge" er udarbejdet på vegne af NHO, Norsk Industri og Fornybar Norge, med det formål at drøfte den eventuelle konkurrenceevne og nytte af små modulære kernekraftsreaktorer (SMR) i det norske energisystem.

Her er analysefirmaet dog meget klare i sin dom: For at SMR'erne overhovedet skal have forudsætninger for at være relevante i norsk sammenhæng, skal udviklerne bevise, at teknologien rent faktisk virker – derefter skal teknologien have kommerciel succes.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00