Ny temadebat: Kører regeringens udspil om fremtidens grønne brændstoffer i rette retning?

Fremtidens transport skal omstilles. Vi skal flyve, sejle og køre grønt. Bringer regeringens nye udspil os på rette vej?

Står det til statsminister Mette Frederiksen (S), skal vi senest i 2030 kunne flyve helt grønt, når vi flyver indenrigs i Danmark. Her ankommer et SAS-fly til Aalborg Lufthavn. 
Står det til statsminister Mette Frederiksen (S), skal vi senest i 2030 kunne flyve helt grønt, når vi flyver indenrigs i Danmark. Her ankommer et SAS-fly til Aalborg Lufthavn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ida Elmdal Thagesen

Statsministeren har med nytårstalen atter sat fremtidens grønne brændstoffer på dagsordenen.

"Senest i 2025 skal danskerne have mulighed for at flyve grønt på en indenrigsrute. Og senest i 2030 skal vi kunne flyve helt grønt, når vi flyver indenrigs i Danmark," sagde Mette Frederiksen (S).

Ordene kommer i kølvandet på det udspil, regeringen fremlagde i december, som skal fremme udviklingen af fremtidens grønne brændstoffer til fly, skibe og lastbiler, blandt andet ved at bruge 1,25 milliarder kroner på produktionsstøtte til Power-to-X.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024