Nyhedsoverblik: Trappemodellen skal godkendes inden nytår

OVERBLIK: De nye takster for vandafledningsafgifter skal godkendes inden nytår efter den nye trappemodel / Tre nye projekter skal forbedre behandlingen af plastik-, tekstil- og madaffald.
Kommunalbestyrelserne landet over skal inden nytår godkende de nye takster for vandafledningsafgifter på baggrund af den nye trappemodel. Det skriver KL på sin hjemmeside.

Derfor opfordrer KL kommunerne til at gå i dialog med forsyningsselskaberne og få lavet en køreplan for ordningen. Allerede nu kan forsyningsselskaberne se, hvilke virksomheder der har tilmeldt sig ordningen og dermed beregne de nye takster.

Trappemodellen udmøntes som en del af regeringens vækstplan for vand, bio & miljøløsninger og skal gøre det billigere for virksomheder med højt vandforbrug, eksempelvis slagterier og bryggerier at producere i Danmark. Besparelsen finder sted ved at tildele virksomhederne en spildevandsrabat.

På Altinget.dk har vi tidligere fortalt, hvordan brancheorganisationen Danske Slagtermestre har beskyldt trappemodellen for at skævvride konkurrencen og derfor har klaget til EU-Kommissionen med ulovlig statsstøtte som begrundelse. Ligeledes har vi tidligere fortalt om erhvervslivets positive reaktion på trappemodellen. Se de to links i højre side.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00