Nyt EU-klimaråd klar med anbefalinger: Energikrisen må ikke føre til kortsigtede løsninger til skade for klimaet

Som led i EU’s klimaaftale fra 2021 blev det besluttet, at der skulle oprettes et uafhængigt, europæisk klimaråd til at rådgive medlemslandene. Nu er de klar med nye anbefalinger for håndteringen af energikrisen – og der er brug for tempo, hvis vi skal nå klimamålene, lyder det.

Der er brug for en fordobling af investeringen i vedvarende energi, hvis EU skal nå målsætningen om klimaneutralitet, lyder det fra nyt EU-klimaråd.
Der er brug for en fordobling af investeringen i vedvarende energi, hvis EU skal nå målsætningen om klimaneutralitet, lyder det fra nyt EU-klimaråd.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Når EU-landene skal håndtere den presserende energikrise, er det essentielt at tænke i løsninger, der også gavner klimaet på den lange bane.

Ellers ender energikrisen nemlig med at blive erstattet af en anden – og værre - krise.

Sådan lyder budskabet fra EU-klimarådet i en ny rapport. Her kommer rådet med otte anbefalinger til hvordan, at medlemslandene bør håndtere energikrisen uden at spænde ben for EU’s målsætning mod klimaneutralitet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024