Overvejende positive reaktioner på WEEE-direktiv

WEEE: Nyt lovforslag fra miljøministeren skal sikre bedre udnyttelse af elektronikaffaldet fremover. Brancheorganisationer er overvejende positive over for forslaget, men advarer mod risiko for øget udgiftsbelastning.
Elektronik- og shredderaffaldet skal fremover udnyttes bedre. Det er et af elementerne i et nyt lovforslag, som miljøminister Ida Auken (SF) fremsatte torsdag. Forslaget fastsætter blandt andet retningslinjer for implementering af det nye WEEE-direktiv inden den 14. februar 2014.

I høringssvar fra Dansk Erhverv og Dansk Industri er tilkendegivelserne om lovforslaget overvejende positive, omend de advarer mod øget udgiftsbelastning og administrativt bøvl.

Det reviderede WEEE-direktiv skal blandt andet bidrage til en bæredygtig produktion, men også genbruge, genanvende og på anden måde nyttiggøre elektronikaffaldet for at nedbringe den affaldsmængde, der skal bortskaffes.

Overvejende positive reaktioner
Dansk Erhverv er positiv over for lovændringen, der skal bidrage til grøn omstilling med udvikling af innovativ teknologi og arbejdspladser.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00