Pensionspenge ender i Klimainvesteringsfonden

INVESTERING: Milliardaftale skal hjælpe Klimainvesteringsfonden med at sikre grøn omstilling i udviklingslande og fremme danske forretningsmuligheder. DI roser aftale, mens Folkekirkens Nødhjælp fremhæver flere faldgruber.
Ny aftale sikrer pensionspenge til klimainvesteringer i u-lande.
Ny aftale sikrer pensionspenge til klimainvesteringer i u-lande.Foto: www.colourbox.com
Kristian Andersen

Der er et klart behov for denne type finansiering. Det vil styrke danske virksomheder med mange forskellige typer af løsninger, der gavner klimaet på en række vækstmarkeder.

Thomas Bustrup
Direktør i Dansk Industri
Fakta

Klimainvesteringsfonden kan investere i projekter, der direkte eller indirekte medvirker til at reducere udledningen af drivhusgasser, og i alle såkaldte DAC-lande. Geografisk dækker fonden dermed stort set samtlige lande i Latinamerika og Afrika, hovedparten af landene i Asien og nogle få lande i Europa.

De 1,2 milliarder kroner består af udviklingsmidler (275 mio. kr.), IFU's midler (250 mio. kr.) samt midler fra institutionelle investorer (foreløbigt 675 mio. kr.). Da Klimainvesteringsfonden kun bidrager med en del af den samlede projektfinansiering i de enkelte projekter, forventes den samlede investering derfor at blive i størrelsesordenen 8-9 milliarder kroner. 


Kilde: Klima- og Energiministeriet

Den globale opvarmning skal ned, og salget af dansk klimateknologi skal op. 

Derfor har PensionDanmark, PKA, Pædagogernes Pensionskasse samt Dansk Vækstkapital og den statslige Investeringsfonden for Udviklingslande, IFU, mandag lavet en aftale om at skyde 1,2 milliarder kroner ind i Klimainvesteringsfonden.

Den nye fond skal være med til at reducere udledningen af drivhusgasser, samtidig med at den fremmer dansk eksport på det voksende marked i udviklingslandene. Desuden skal den sikre investorerne et konkurrencedygtigt afkast, der årligt forventes at udgøre 12 procent af den indskudte kapital. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00