Radikale håber CO2-afgift kan fremrykke nordjysk kulstop

Mens Enhedslisten og SF har taget kuludfasning på Nordjyllandsværket op i forhandlingerne om næste års finanslov, så er Radikale ikke parat til at afsætte et stort beløb til nordjysk klimahjælp.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Køen af politikere, som vil have en hurtig udfasning af kulafbrændingen på Nordjyllandsværket, er lang, men det kniber fortsat med at finde en løsning, der vil sikre et stop inden 2028.

Nu har SF og Enhedslisten taget spørgsmålet med til forhandlingerne om næste års finanslov, i håb om at fremrykke et kulstop til 2025. Men hverken regeringen eller Radikale er umiddelbart klar til at finde et stort millionbeløb til at dække udgifterne.

Jeg synes egentlig ikke, man kan være bekendt at fyre med kul så lang tid som muligt og så tørre regningen af på staten.

Rasmus Helveg Petersen (R)
Klima- og energiordfører

”Vi er enige i, at vi ikke skal fyre med kul. Spørgsmålet er alene, hvor hurtigt det skal ske og hvordan det skal finansieres,” siger Rasmus Helveg Petersen, der er Radikales klimaordfører.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024