Regeringen barsler med ny lov for vandsektoren, mens energiøer på land først kommer næste år

Fire ministre har i alt 19 love og to redegørelser, der skal belyse og føre regeringens allerede planlagte energi- og forsyningspolitik ud i livet det næste folketingsår. Få et overblik her.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Folketinget er officielt åbnet, og regeringen har umiddelbart efter statsministerens åbningstale, traditionen tro, præsenteret sit lovprogram for det kommende år.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) er ikke overraskende topscorer med 12 love på vej samt to redegørelser i Folketinget, når man ser på energi- og forsyningsområdet. Hvor ikke mindst en ny økonomisk regulering af vandsektoren er længeventet. 

Men minister for landdistrikter Louise Schack Elholm (V) skal også forsøge at få et flertal bag højere vindmøller i testcentret ved Høvsøre i november, og til februar skal hun lovgivningsmæssigt følge op på det udspil om energiøer på land, som en stor del af Energidanmark netop nu sidder og venter på, at regeringen skal spille ud til.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024