Regeringens energikrisestab vil give staten mulighed for at slukke for gassen i danske boliger: "Det er i den grad indgribende"

Folketinget skal hurtigst muligt og senest i 2026 gøre det muligt at lukke gassen i danske husstande, der endnu ikke er gået over til fjernvarme. Sådan lyder det fra regeringens energikrisestab, der i dag afleverer sine endelige anbefalinger på fjernvarmeområdet. Det er ikke der, man skal starte, lyder det fra ministeren.

Et af arbejdsgruppens forslag er, at Evida, der er en statsligejet distributør af gas, får lovhjemmel til at slukke for gassen til danske husstande, der ikke har fået fjernvarme. 
Et af arbejdsgruppens forslag er, at Evida, der er en statsligejet distributør af gas, får lovhjemmel til at slukke for gassen til danske husstande, der ikke har fået fjernvarme. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Frida FlinchSimon Friis Date

Regeringens energikrisestab, Nekst, vil give danske boligejere med gasfyr et tilbud, de kan få meget svært ved at sige nej til.

Det skal nemlig være muligt at slukke for gassen i visse boligområder, hvor fjernvarmens fortræffeligheder endnu ikke har overbevist alle områdets gaskunder.

”Det er vores helt suveræne indstilling i arbejdsgruppen, at man hurtigst muligt bør få det ind som et af værktøjerne,” siger Lars-Peter Søbye, der er formand for Nekst.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024