Regeringens grønne ekspertgruppe skal se på afgift på biomasse og tilskud til CO2-fangst

Den ekspertgruppe, der skal give politikerne bud på rammerne for fremtidens grønne beskatning, kommer også til at se på en CO2-afgift på biomasse og tilskud til negative udledninger, fortæller økonomiprofessor Michael Svarer. Første delrapport kommer senere i år.

Avedøreværket fyrer i stor stil med biomasse. Det udleder CO2 i atmosfæren, men ifølge regnereglerne skal det ikke tælles med i det danske klimaregnskab - men opfanges det i fremtiden med CO2-fangst må det gerne tælle med som negative reduktioner.
Avedøreværket fyrer i stor stil med biomasse. Det udleder CO2 i atmosfæren, men ifølge regnereglerne skal det ikke tælles med i det danske klimaregnskab - men opfanges det i fremtiden med CO2-fangst må det gerne tælle med som negative reduktioner.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Er det klogt for den grønne omstilling, at afbrænding af biomasse slipper for afgifter?

Det bliver et af de centrale spørgsmål i arbejdet med at fastlægge rammerne for en ensartet CO2-skat, som regeringens ekspertgruppe netop har taget hul på.

I spidsen for arbejdet er økonomiprofessor ved Aarhus Universitet og tidligere overvismand Michael Svarer, og han bekræfter, at en afgift på afbrænding af biomasse i Danmark er noget af det, eksperterne kommer til at tage stilling til.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00