Sass: Delautorisation er ikke et problem for sikkerheden

AUTORISATION: Ringere sikkerhed og flere skader kan blive konsekvenserne af regeringens forslag om delautorisation på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet, mener oppositionen. Ministeren lover dog, at sikkerheden ikke forringes.
Brancheorganisationer og dele af oppositionen er bekymrede for sikkerheden, hvis regeringens lovforslag om delautorisation på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet gennemføres.
Brancheorganisationer og dele af oppositionen er bekymrede for sikkerheden, hvis regeringens lovforslag om delautorisation på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet gennemføres.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
"Lovforslaget lægger ikke op til en sikkerhedsmæssig udhulning på området," slog erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fast, da 1. behandlingen af L 35 om forslag til lov om autorisation af virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet var på dagsordenen i Folketingssalen tirsdag den 5. november.

Forslaget om afbureaukratisering på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet skal sikre nye markeder, øge konkurrencen og skaffe administrative byrder af vejen for virksomhederne. Sådan skriver regeringen i sit konkurrencepolitiske udspil fra oktober sidste år.

Altinget.dk har tidligere skrevet om den kritik, flere brancheorganisationer har rettet mod forslaget. Af et høringsnotat, som Erhvervs- og Vækstministeriet udsendte i oktober, fremgik det blandt andet, at de organisationer, der i dag arbejder inden for autorisationsområdet, udtrykker bekymring for, at der vil blive gået på kompromis med den tekniske sikkerhed, hvis lovforslaget vedtages.

En bekymring, som ministeren dog maner til ro omkring.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00