Se pressemødet med energibesparende tiltag og milliardgaranti til energiselskaber: ”Situationen er nu så alvorlig, at vi må tage næste skridt”

Krigen i Ukraine har destabiliseret forsyningssikkerheden i hele Europa, og de efterfølgende prisstigninger kan have store økonomiske konsekvenser for Danmark. Derfor præsenterer regeringen energibesparrende tiltag i offentlige bygninger og en milliardgaranti til energiselskaberne. Se hele pressemødet her.

Mads Outzen

”Selvom vi har gjort meget, så er det ikke nok. Situationen er nu så alvorlig, at tiden er kommet til at tage næste skridt. Vi har brug for at spare på energien, og vi har brug for at gøre det nu.”

Sådan begrundede klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen, dagens udmeldelse, efter han havde opremset en lang række af regeringens øvrige energioptimerende tiltag.

Det offentlige skal gå forrest i de energibesparende tiltag, fordi det, ifølge Dan Jørgensen, er et godt sted at starte i et land med stor en offentlig sektor.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024