Debat

Siemens: Teknologien kan sikre arbejdspladser i landet

DEBAT: Fastholdelsen af produktionsarbejdspladser i Danmark er en stigende udfordring på grund af det billigere udland. Ved at benytte teknologiske løsninger fuldt ud, kan vi både fastholde arbejdspladser i Danmark og samtidig nedsætte energiforbruget markant. Det skriver Bjarne Lykke Sørensen, divisionsdirektør i Siemens.

"I Siemens tilbyder vi totale løsninger indenfor automatisering og digitalisering,
 hvor maskiner overtager trivielle rutineopgaver. Det sikrer en mere 
effektiv, kvalitetsrigtig og smartere produktion, og samtidig sænker det
 lønandelen væsentligt, hvilket har en stor betydning i et land som 
Danmark," skriver Bjarne
Lykke Sørensen, divisionsdirektør for Digital Factory/Process
Industries &amp; Drives, Siemens.<br><br>
"I Siemens tilbyder vi totale løsninger indenfor automatisering og digitalisering, hvor maskiner overtager trivielle rutineopgaver. Det sikrer en mere effektiv, kvalitetsrigtig og smartere produktion, og samtidig sænker det lønandelen væsentligt, hvilket har en stor betydning i et land som Danmark," skriver Bjarne Lykke Sørensen, divisionsdirektør for Digital Factory/Process Industries & Drives, Siemens.

Anna Gurzhiy Hougaard
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Bjarne Lykke Sørensen
Divisionsdirektør for Digital Factory/Process Industries & Drives, Siemens

Hvordan vil Danmark se ud uden dansk-producerede varer, eksport og industrielle arbejdspladser?
Dette er i manges øjne ikke et indbydende scenarie, men ikke desto mindre er det et realistisk scenarie, hvis ikke vi formår at fastholde produktionsvirksomheder inden for landets grænser.

Danmark er et af de dyreste lande at drive forretning i, og derfor ser vi, at flere og flere produktionsvirksomheder er nødsaget til at flytte til udlandet. Dette er et stort problem, fordi de industrielle virksomheder har afgørende betydning for finansieringen og opretholdelsen af vores velfærdssamfund.

Hvad skal vi gøre? Vi må se i øjnene og acceptere den kendsgerning, at vi i Danmark nok aldrig bliver i stand til at konkurrere på billig arbejdskraft. Hvis de danske virksomheder skal have en chance i den globale konkurrence, skal vi derfor gå andre veje og blive førende på alle andre fronter: Teknologi, innovation og bæredygtighed.

Den danske chance: teknologi og innovation
Med vores høje uddannelsesniveau, innovative tankegang og gode tradition for samarbejde og bæredygtighed har vi et rigtigt stærkt udgangspunkt for at gå andre veje.

Fakta

Husk, at du også kan deltage i eller komme med idéer til debatten. Send dit debatindlæg til [email protected]

I Siemens er vi gået andre veje. Vi tilbyder totale løsninger indenfor automatisering og digitalisering, hvor maskiner overtager trivielle rutineopgaver. Det sikrer en mere effektiv, kvalitetsrigtig og smartere produktion, og samtidig sænker det lønandelen væsentligt, hvilket har en stor betydning i et land som Danmark. I Siemens har vi selv nedbragt lønandele på under 5 procent på mange produkter – og det betyder, at vi fortsat kan holde vores 3.500 produktionsmedarbejdere beskæftiget i Danmark.

Det er klart, at hvis man skal automatisere produktionen på den mest effektive måde, skal man anvende den moderne teknologi fuldt ud. Men selv relativt simple optimeringer kan nedsætte virksomheders omkostninger, og derfor er det vigtigt, at vi fortsat bruger ressourcer på innovative forbedringer.

Et godt eksempel er Arla Foods, som udskiftede frekvensomformerne i styringen af dens køletårne. Med en tilbagebetalingstid på blot 6 måneder opnår Arla nu en energibesparelse svarende til ca. 440.000 kroner hvert halve år. Mejeriet har samtidig sat næste energirenovering i gang, der forventes at reducere energiomkostningerne med 25 procent svarende til 8-10 millioner kroner om året.

Selv relative simple optimeringer kan nedsætte virksomheders omkostninger, og derfor er det vigtigt, at vi fortsat bruger ressourcer på innovative forbedringer.

Bjarne Lykke Sørensen
Divisionsdirektør for Digital Factory/Process Industries & Drives, Siemens

Arla er blot et eksempel blandt mange, for heldigvis er de danske produktionsvirksomheder nogle af de hurtigste i verden til at tage ny teknologi i brug. Det skal vi både være stolte af – og vi skal drage nytte af det.

Så hvad end der er tale om omfattende automatiseringsløsninger eller mindre energirenoveringsløsninger, så frigiver det ressourcer til vores – på nuværende tidspunkt – eneste chance for at fastholde produktionen i Danmark: teknologiske innovationer og videreudviklingen af virksomheder. Kun sådan kan vi opretholde arbejdspladser og styrke værdiskabelsen til os alle sammen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00