Solcellestrategi udskydes igen, igen: ”Jeg savner, at regeringen tager solceller alvorligt”

Klimaminister Lars Aagaard udskyder på ny en solcellestrategi, der skal gøre det nemmere at opstille solceller på marker, industriens tage og offentlige bygninger. Det er dårligt nyt for de politiske målsætninger, lyder det.

Der skal mange flere solceller til, men hvordan skal det ske, og hvor er det klogt, at de skal sættes op? Det kan en solcellestrategi give svar på, mener tilhængere. Nu har regeringen igen udskudt en strategi. 
Der skal mange flere solceller til, men hvordan skal det ske, og hvor er det klogt, at de skal sættes op? Det kan en solcellestrategi give svar på, mener tilhængere. Nu har regeringen igen udskudt en strategi. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Først skulle en ny solcellestrategi præsenteres ”ultimo 2022”, så blev det skubbet til ”inden udgangen af juni 2023”, og det bliver det så heller ikke.

Det oplyser klimaminister Lars Aagaard (M) i et folketingssvar.

Der er en lang række kommuner og projekter klar, men nu ser vi ind i, at der ikke træffes nogle beslutninger og alle venter på alle.

Thomas Aarestrup Jepsen, Direktør for vedvarende energiproduktion, Green Power Denmark.

Her skriver ministeren, at det har været hans forventning, at solcellestrategien kunne forelægges aftalepartierne bag klimaaftalen om grøn strøm og varme fra sommeren sidste år, inden kalenderen viser juli.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00