Om  
Thor Möger Pedersen

Soludvikler ansætter tidligere skatteminister

Solenergifirmaet, Better Energy, hyrer den tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen ind som ny kommerciel direktør. Han kommer til fra Cowi.

Jobskiftet finder sted efter, at Thor Möger Pedersen de seneste tre år har bestredet en række poster i Cowi.
Jobskiftet finder sted efter, at Thor Möger Pedersen de seneste tre år har bestredet en række poster i Cowi.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rasmus Lauge Winding

Forhenværende SF-skatteminister Thor Möger Pedersen er udpeget som ny kommerciel direktør i Better Energy. Han kommer til fra Cowi. 

Det oplyser Energiwatch.dk.

Jobskiftet finder sted efter, at Thor Möger Pedersen de seneste tre år har bestredet en række poster i Cowi. Senest har han arbejdet som markedsdirektør for den grønne omstilling. 

"Jeg har haft fire fantastiske år hos Cowi, hvor jeg virkelig har lært meget. Og i rådgiverbranchen og i Cowi især, der er den grønne omstilling også på toppen af agendaen," udtaler den nyudpegede kommercielle direktør og fortsætter:

"For mig personligt, så er det virkelig meningsfuldt at kunne få sådan et hands-on ansvar for den grønne omstilling."

Thor Möger Pedersens fokusområde bliver blandt andet energiuafhængighed i en tid med stigende gaspriser og et konfliktfyldt Europa. Her vil den nyudnævnte direktør forsøge at få enderne til at mødes, så lokalsamfundene kan blive tilført aktivitet og arbejde samtidigt med, at Danmark kommer i front på solenergi. 

Men det er med ydmygheden i behold, at den tidligere minister går til opgaven.

"Jeg går ydmygt til værks, men jeg håber da at kunne bidrage til Better Energys rejse og muliggøre, både i Danmark og i andre europæiske lande, store solprojekter, der både skaber lokal værdi og giver lokalsamfundet både arbejdspladser og naturværdi."

Thor Möger Pedersen var skatteminister for Socialistisk Folkeparti i den flerpartiregering, som Helle Thorning-Schmidt ledte fra 2011-2012. Fra 2014-2019 arbejde Thor Möger Pedersen i skiftende stillinger i Socialdemokratiet. Möger Pedersen har oprindeligt en baggrund i både SF og SF Ungdom.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thor Möger Pedersen

Kommerciel direktør, Better Energy
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2013), MBA, Management and business finance (Aalborg Uni. 2018)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024