Statsrevisorerne kritiserer tilsyn: Danskerne har betalt overpris for el, gas og varme

Statsrevisorerne retter skarp kritik af “helt utilstrækkeligt” tilsyn med forsyningsselskaber, der kan have ført til, at danskerne har betalt overpris for el, gas og varme. Nu vil Forsyningstilsynet lægge en tilsynsstrategi, der skal forbedre tilsynene. Få overblikket over kritikken her. 

Tilsynet med forsyningsselskaber har ikke været tilstrækkeligt, og derfor er der risiko for, at danskerne har betalt for høje varme- og energiregninger, lyder det fra statsrevisorerne i en ny beretning.
Tilsynet med forsyningsselskaber har ikke været tilstrækkeligt, og derfor er der risiko for, at danskerne har betalt for høje varme- og energiregninger, lyder det fra statsrevisorerne i en ny beretning.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der er risiko for, at danskerne har betalt for høje energi- og varmeregninger som konsekvens af, at der er blevet ført “helt utilstrækkeligt tilsyn” med forsyningsselskaberne.

Sådan lyder konklusionen fra statsrevisorerne i en ny beretning. Kritikken kommer på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, der har gennemgået Forsyningstilsynet tilsyn med forsyningsselskaberne.

"Forsyningstilsynets tilsyn med forsyningsselskaberne har været helt utilstrækkeligt. Statsrevisorerne finder det meget utilfredsstillende, at der er risiko for, at forbrugerne har betalt overpris for transporten af el, gas og varme,” lyder det fra statsrevisorerne i beretningen.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00