Vi bruger mindre kul. Men hvad med resten af den grønne omstilling?

TAL: Kul er på vej ud, og CO2-udslippet ser ud til at falde, men hvordan går det ellers med den grønne omstilling? Altinget giver dig her et status-overblik over nogle af nøgletalene for energisektoren.

Kul er ved at være fortid: Tidligere på året kunne klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen fortælle om udfasningen af kul på Fynsværket.
Kul er ved at være fortid: Tidligere på året kunne klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen fortælle om udfasningen af kul på Fynsværket.Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Jarl Viktor SchultzMorten Øyen

Danmark tog i 2019 et pænt skridt mod et grønnere energisystem. 

Det viser Energistyrelsens Energistatistik 2019, der blev offentliggjort i december. Men hvad gemmer sig bag overskriften? Og hvordan går det med CO2-udslippet og kvotepriserne?

Altinget giver her ved indgangen til det nye år et overblik over tilstanden inden coronakrisen ramte. 

Dokumentation

Korrigerede CO2-emissioner
Den korrigerede CO2-emission beregnes ud fra det korrigerede bruttoenergiforbrug. Energiforbruget korrigeres for temperaturudsving i forhold til et vejrmæssigt normalt år og brændselsforbrug knyttet til udenrigshandel med el. I kolde år eller år med nettoeleksport er korrektionen således negativ, mens den i varme år eller år med nettoimport af el vil være positiv.


Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00