DBU: Indlysende vores indsats i Qatar har politisk karakter

DBU mener, det er helt naturligt, at fodboldforbundet har opfordret den danske regering til at få lægge tryk på Qatar for at få ørkenstaten til at tilslutte sig internationale konventioner. "Vi anser det som værende indlysende, at vores indsats har politisk karakter," lyder det.

"DBU har siden 2015 arbejdet for at skabe forandringer for migrantarbejderne i Qatar," skriver DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, i en mail til Altinget.
"DBU har siden 2015 arbejdet for at skabe forandringer for migrantarbejderne i Qatar," skriver DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, i en mail til Altinget.Foto: Philip Davili/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

DBU forsøgte i maj 2022 at få den danske regering til at lægge pres på Qatar for at få ørkenstaten til at tilslutte sig internationale konventioner. Det viser en mail, som Altinget har fået aktindsigt.

Det fremgår af samme mail, at DBU forsøgte at få regeringen til at gå ind i kampen for at sikre, at ILO beholder sit kontor i Qatar også efter afviklingen af slutrunden. ILO er den internationale arbejdsorganisation, som er underlagt FN.

{{toplink}}
Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00