DIF-formand kritiserer ny Rusland-linje i IOC: Frygter lande vil boykotte OL

IOC fejlkalkulerer situationen ved at åbne for, at russiske atleter skal tilbage i idrætten, mener DIF-formand Hans Natorp. Han frygter, det kan munde ud i boykot fra europæiske lande ved næste års OL i Paris.

Hans Natorp er sammen med et mindretal af medlemslande kritisk over for den nye Rusland-venlige linje i IOC, hvor man åbner for deltagelse af russiske atleter.
Hans Natorp er sammen med et mindretal af medlemslande kritisk over for den nye Rusland-venlige linje i IOC, hvor man åbner for deltagelse af russiske atleter.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Den Internationale Olympiske Komité, IOC, har i denne uge åbnet for at invitere russiske atleter tilbage i idrætten. Og det møder nu hård kritik fra DIF-formand Hans Natorp.

"Vi synes ikke, at tiden inde til, at vi skal diskutere, om russiske atleter skal deltage i konkurrencer igen eller OL i Paris. Siden invasionen i Ukraine i februar sidste år, har situationen jo ikke ændret sig. Tværtimod. Den er eskaleret," siger han.

En række nationer sanktionerer Rusland, og virksomheder på stribe har trukket sig ud af landet efter invasionen af Ukraine. Derfor går man den helt forkerte vej ved at åbne for russisk idræt, mener han.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00