Evaluering af hvidvaskvejledning til banker er forsinket

Finanstilsynets vejledning om risikovurdering af foreninger skulle have været evalueret i løbet af foråret 2024. Men erhvervsministeren har skubbet tidsfristen.’ Skuffende,' lyder det fra stor foreningsaktør.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har bolden på en del af de initiativer, der skal gøre det nemmere for foreninger at have en bankkonto. Et af dem, en vejledning til bankerne, som giver mulighed for at inddele foreningskunder i forskellige risikogrupper med forskellige krav til dokumentation, skulle have været evalueret i foråret 2024. Det bliver den ikke alligevel. 
Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har bolden på en del af de initiativer, der skal gøre det nemmere for foreninger at have en bankkonto. Et af dem, en vejledning til bankerne, som giver mulighed for at inddele foreningskunder i forskellige risikogrupper med forskellige krav til dokumentation, skulle have været evalueret i foråret 2024. Det bliver den ikke alligevel. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

“Lette byrder for både foreninger og virksomheder” og “sikre et tilstrækkeligt effektivt værn mod hvidvask og terrorfinansiering.”

Sådan lød formålet, da Finanstilsynet i oktober 2022 lancerede en vejledning til banker i at risikoklassificere foreninger.

Dengang hed det, at "vejledningen forventes evalueret i foråret 2024 med henblik på at vurdere, om den lever op til dens formål." 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024