Idrætspolitisk veteran roser SVM. Men især et sted er der rum for forbedring

Chef for Play the Game er tilfreds med regeringens indsats i international idrætspolitik. Men han savner, at danske ministre bliver mere aktive i Europarådet.

Siden Rusland invasion af Ukraine har Danmark kæmpet indædt for at holde russiske atleter ude af al international idræt. Den danske linje tabte, men SVM får store roser for at holde fast fra idrætspolitisk veteran.
Siden Rusland invasion af Ukraine har Danmark kæmpet indædt for at holde russiske atleter ude af al international idræt. Den danske linje tabte, men SVM får store roser for at holde fast fra idrætspolitisk veteran.Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Regeringen har i december fejret et års-jubilæum, men der er ikke meget at juble over for SVM, hvis medlemmerne er så selvpineriske at studere meningsmålinger. 

Kurven har været nærmest konstant nedadgående fra dag et, og i øjeblikket er de tre regeringspartier på sølle 35 procent tilsammen i flere målinger.  

Derfor ærgrer det muligvis regeringen, at idrætten ikke har en tungere placering på den politisk dagsorden. For flere aktører peger på, at SVM-regeringen med kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i spidsen har leveret varen på især den internationale del af idrætspolitikken. En af dem Jens Sejer Andersen, der er international chef i Play the Game.  

0:000:00