Norsk fodboldboss støtter DBU’s pragmatiske idealisme: "Vi kan ikke tage alle kampe"

På Play the Game-konferencen i Trondheim fortalte Lise Klaveness, præsident for Norges Fodboldforbund, at hun støtter op om den tilgang, DBU har kaldt "pragmatisk idealisme".

Lisa Klaveness, der blev valgt som præsident for det norske fodboldforbund i marts 2022, markerede sig få uger efter overtagelsen af posten med en tale på FIFA’s kongres i Qatar, hvor hun kritiserede processen omkring tildelingen af VM til Qatar i 2010 og forlangte forandringer i FIFA.
Lisa Klaveness, der blev valgt som præsident for det norske fodboldforbund i marts 2022, markerede sig få uger efter overtagelsen af posten med en tale på FIFA’s kongres i Qatar, hvor hun kritiserede processen omkring tildelingen af VM til Qatar i 2010 og forlangte forandringer i FIFA.Foto: Hassan Ammar/AP/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

I en kronik i Altinget 2. januar erklærede administrerende direktør i DBU, Erik Brøgger Rasmussen, at ”pragmatisk idealisme” bør være rettesnoren for den danske indsats i den internationale idrætspolitik.

Vi bliver nødt til at være pragmatiske i den politiske verden. Der er ikke andre muligheder.

Lisa Klaveness
Præsident, Det Norske Fodboldforbund

Nu bakker den norske fodboldpræsident, Lise Klaveness, op om den udmelding. På Play the Game’s konference i Trondheim i Norge, fortæller hun nemlig til Altinget, at hun er tilhænger af begrebet og den tilgang, det dækker over.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00