Ny meningsmåling: Russisk deltagelse bør ikke udløse OL-boykot

48 procent af danskerne afviser at holde danske atleter hjemme fra OL i Paris, hvis russiske atleter får lov til at deltage. Tallene glæder DIF-formand. Vi skal ikke bruge vores atleter i en politisk kamp, lyder det.

Efter invasionen af Ukraine blev russiske atleter pronto udelukket fra al international idræt. Men IOC har nu åbnet for, at russere kan deltage under neutralt flag ved OL i Paris.
Efter invasionen af Ukraine blev russiske atleter pronto udelukket fra al international idræt. Men IOC har nu åbnet for, at russere kan deltage under neutralt flag ved OL i Paris.Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

48 procent af danskerne vil ignorere ukrainske præsident Zelenskyjs opfordring om at blive væk fra OL i Paris, hvis russerne får lov til at deltage. Det viser en ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for Altinget.

I samme måling svarer 32 procent, at deltagelse fra hviderussiske og russiske atleter bør udløse boykot. Resten svarer ved ikke.

Altinget har præsenteret resultatet for kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), men det har ikke været muligt at få en kommentar. Til gengæld glæder DIF-formand Hans Natorp sig over, at der ikke er flertal for at spille boykot-kortet, hvis russiske atleter får adgang til Paris.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00