Ny temadebat: Kalder drenge og unge mænds kropskultur på politiske indsatser?

Stadig flere drenge og unge mænd bruger ulovlige dopingstoffer, og eksperter udtrykker bekymring for en normalisering af præstationsfremmede midler. I en ny temadebat sætter Altinget Idræt fokus på, hvordan udviklingen skal håndteres politisk.

Kropskulturen har ændret sig blandt drenge og unge mænd de senere år. Men kan politiske indsatser ændre den, spørger Altinget om i en ny temadebat. 
Kropskulturen har ændret sig blandt drenge og unge mænd de senere år. Men kan politiske indsatser ændre den, spørger Altinget om i en ny temadebat. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

I 2023 registrerede Toldstyrelsen 1400 sager om doping, hvilket næsten er en fordobling sammenlignet med 2020.

Samtidig viser ungeprofilundersøgelsen, at 3 procent af unge mænd svarer ja til, at de bruger eller har brugt ulovlige dopingstoffer, og at hele 54 procent på ungdomsuddannelserne har brugt eller stadig bruger kosttilskud som proteinpulver og kreatin til at forbedre deres udseende eller præstation.

Dertil har blandt andre Politiken beskrevet, hvordan tabuet om dopingpræparater er blevet brudt blandt unge mænd, der nemt kan finde ulovlige stoffer i grupper på sociale medier.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024