Ugens profil: Danmark skal indtage den gule førertrøje i kampen mod korrupte lande

Autokratiske stater investerer enorme summer i idræt og forsøger at overtage den internationale idrætspolitik. Danmark må træde forrest i kampen for at forløse de demokratiske kræfter, mener Jens Sejer Andersen.

Vi har så meget at byde på i Danmark, når det gælder frivillighed, en målrettet indsats over for forskellige aldersklasser og forskellige typer samfundsborgere, fortæller Jens Sejer Andersen.
Vi har så meget at byde på i Danmark, når det gælder frivillighed, en målrettet indsats over for forskellige aldersklasser og forskellige typer samfundsborgere, fortæller Jens Sejer Andersen.Foto: Johannesssejer.com
Lærke Møller Hansen

Det er en trussel mod grundpillen i idræt – demokratiet – når diktaturstater kaster gigantiske beløb efter at høste medaljer og trækker tøjlerne i den internationale idrætspolitik i en gal retning.

Det fastslår international chef for Play the Game, Jens Sejer Andersen.

“Idrætten i alle demokratiske lande står med den kæmpe udfordring, at autokratiske stater som Saudi-Arabien, Rusland, Kina, Aserbajdsjan investerer kolossale summer i ikke bare at skaffe de største stjerner og de fleste guldmedaljer, men også at overtage de internationale idrætsorganisationer,” siger han.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00