Ugens profil: Idræt kan være modsvaret til den danske drukkultur

Danske unges alkoholvaner er år efter år præget af et rekordhøjt forbrug. Idræt kan være et af midlerne, der kan gøre op med unges fasttømrede drukkultur, lyder det fra Anna Harboe Falkenberg.

Anna Harboe Falkenberg er formand for Danmarks Skiforbund. Hun arbejder for at udvikle skisport i Danmark og holde sporten relevant for unge.
Anna Harboe Falkenberg er formand for Danmarks Skiforbund. Hun arbejder for at udvikle skisport i Danmark og holde sporten relevant for unge.Foto: Danmarks Skiforbund
Lærke Møller Hansen

At starte på en ungdomsuddannelse er for mange danske unge forbundet med at hælde flere øl og shots indenbords, end de har været vant til tidligere.

For 65 procent af unge stiger alkoholforbruget i takt med, at de starter på en ungdomsuddannelse, viser tal fra Alkohol & Samfund. Samtidig lever størstedelen af børn og unge i Danmark ikke op til anbefalingerne om mindst én times aktivitet om dagen, ifølge en rapport fra det internationale netværk Active Healthy Kids

Den danske drukkultur er imidlertid én blandt flere samfundsproblematikker, som Anna Harboe Falkenberg har tiltro til, at idræt kan afhjælpe.

I Danmark betragtes ski generelt meget som en ferieform og ikke nødvendigvis en idræt.

Anna Harboe Falkenberg
Formand, Danmarks Skiforbund

0:000:00