Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Energi-, forsynings- og klimaministeren bliver presset til at arbejde for et højere mål for vedvarende energi i EU, mens andre diskuterer mikrobielle ingredienser eller siger tak for indsatsen til Christian Ege i Det Økologiske Råd. Se ugens begivenheder her. 

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal torsdag i samråd for at fortælle om regeringens ambitioner for vedvarende energi i EU. 
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal torsdag i samråd for at fortælle om regeringens ambitioner for vedvarende energi i EU.  Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Hvilken rolle skal GMO spille i fremtidens bæredygtige landbrug, og hvor langt er regeringen villig til at gå med vedvarende energi i EU?

Det er et par af de spørgsmål, der vil blive diskuteret i ugens løb, når interessenter, politikere og andre tørner sammen til debat.

Mandag
Ugen starter ud med en konference, der vil diskutere konsekvenserne af de ændrede nedbørsforhold for vandløbenes vandføringsevne, men også pesticidafgiftens betydning for økonomi og konkurrenceevne.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er inviteret til at snakke om rammebetingelser i landbruget og tiltroen til fremtiden. Derudover skal folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S) og Erling Bonnesen (V) diskutere en ny pesticidhandlingsplan.