Huset bag Altinget udnævner ny CFOO

OM OS: Rune Vinther Jensen, hidtil CFO i Telmore, starter 1. oktober i en nyoprettet nøglestilling som CFOO i huset bag medier som Altinget.dk og Mandag Morgen.

"Drive, vedholdende, lederskab, ærlig og entusiastisk" er karaktertræk for Rune Vinther Jensen på en god dag, når han selv skal sige det. Fra på mandag er han CFOO i den mediebranche, han allerede som helt ung drømte om.
"Drive, vedholdende, lederskab, ærlig og entusiastisk" er karaktertræk for Rune Vinther Jensen på en god dag, når han selv skal sige det. Fra på mandag er han CFOO i den mediebranche, han allerede som helt ung drømte om.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Huset bag de politiske og samfundsrettede medier Altinget.dk og Mandag Morgen vokser med raske skridt, og det nødvendiggør nye kompetencer.

Det er baggrunden for, at bestyrelsen har ansat teleselskabet Telmores CFO Rune Vinther Jensen (33) i en nyoprettet stilling som CFOO (chief financial and operating officer), hvor han bliver højrehånd for adm. direktør Per Mikael Jensen fra på mandag.

Gruppen, formelt Rasmus Nielsen Holding ApS, består i øjeblikket af ApS Altinget.dk, Altinget AB (Altinget.se), Mandag Morgen ApS samt Stedets Ånd ApS (Grønbechs Hotel), og alt dette skal Rune Vinther Jensen være med til at styre og styrke sammen med nye tiltag på vej.

Rune Vinther Jensen er valgt blandt en række kandidater. I Telmore har han siden 2015 været med til at indfri budgetmålene, ligesom han er en værdsat kollega, der scorer højt i målinger for medarbejdertilfredshed.

Fakta
Karriere:
 • 2018-: CFOO, Altinget m.fl.
 • 2015-18: CFO, Telmore
 • 2013-15: Business Controller, Telmore
 • 2010-13: Business Controller, TDC Education

Uddannelse:
 • 2010 Kandidat fra Aalborg Universitet, cand.oecon. 
 • 2005 Student fra Aalborg Handelsskole, HHX 

Privat:
 • Født i 1985 i Aalborg
 • Opvokset I Nordjylland
 • Bor i Valby med sin journalist-kæreste
 • Aktiv med sport – primært løb
 • Bridgespiller

Kilde: Rune Vinther Jensen/Altinget.dk

Om valget siger adm. direktør Per Mikael Jensen:

"Vi var ikke i tvivl om, at det skulle være Rune. Trods sin unge alder har han allerede masser af ledererfaring og en solid track record, hvad angår netop dét, vi med vokseværk har brug for: finansielt overblik, økonomistyring, skarpt blik på omkostninger, risikovurdering, slid og sund fornuft."

En god kombination
Ejerleder, udgiver Rasmus Nielsen, supplerer:

"I en vækstvirksomhed som vores er det afgørende med pålidelige budgetprognoser og vilje til at træde ned i de hjørner, hvor det ikke går godt nok. Vi er en lille mediekoncern, der ikke er til salg, men naturligvis alligevel altid skal køre optimeret, så vi med på samme tid stigende omsætning og overskudsgrad kan komme videre med nye idéer og tiltag. Jeg har stor tiltro og tillid til, at sympatiske og skarpe Rune Vinther Jensen kan hjælpe os på rejsen. Desuden er kombinationen af Per Mikael Jensens idérigdom, ambitioner og tempo perfekt sammen med en solid drifttype som Rune med tjek på finanserne."

Selv siger Rune Vinther Jensen om sin nye lederudfordring:

"Engang ville jeg være journalist. Derfor er det skønt nu at blive en del af en medievirksomhed med gode resultater bag sig og store vækstambitioner foran sig. Jeg er fokuseret på at skabe værdi i forretningen gennem finansiel indsigt og viden om kunder, produkter og processer. Grundlaget er en sund og transparent økonomistyring med budgettet som rettesnor. Det vil jeg gerne komme med til min nye arbejdsgiver."

Hvordan han ser sine personlige karaktertræk på en god dag?

"Drive, vedholdende, lederskab, ærlig og entusiastisk." 

Økonomichef fratræder
Samtidig fratræder den nuværende økonomichef, Eva Elsborg. Hun – der var den første økonomichef overhovedet på Altinget og tidligere i øvrigt har haft samme stilling på Mandag Morgen under den tidligere ejer – får ros med på vejen af sin chef:

"Eva Elsborg har med stor flid og talent gjort det fremragende. Eva har ydet en kæmpe indsats i sine godt tre år i huset og har i den grad professionaliseret både økonomiafdelingen og andre dele af huset, herunder masser af kontrakter, administration og store dele af den praktiske hverdag, som gør livet lettere for os andre," slutter Per Mikael Jensen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rune Vinther Jensen

Økonomidirektør, Nordisk Film Biografer
cand.oecon. (Aalborg Uni. 2010)

Per Mikael Jensen

Kommunikations- og PA-chef, Seaborg
Journalist (DJH 1989)

Rasmus Nielsen

Formand for Alrow Media, udgiver af Altinget i Danmark, Norge og Sverige samt Mandag Morgen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1983)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024