Verdens aviser: Tilbage på sporet, men langt fra målet

LEDERE: Klimaaftalen i Cancún er godt for de fortsatte forhandlinger, men der må snart gøres noget ved klimaforandringerne, før det er for sent. Det skriver de internationale aviser efter klimatopmødet.
Fakta

FN's COP16 trækker alle verdens lande til Cancun i Mexico.

Altinget | Energi & Klima vil de kommende uger dække de udenlandske avisers ledere for at give et billede af, hvordan resten af verden ser på klimatopmødet.

COP16 er afsluttet med en aftale, som de internationale aviser ser som små skridt i den rigtige retning, men samtidig frygter de, at det er ved at være slut med chancer for en endelig juridisk aftale.

Efter at have fulgt de internationale aviser før og under, bringer Altinget | Energi & Klima lederne fra de aviser i verden, der har kommenteret på den endelige aftale fra topmødet i Mexico.

Endnu en tabt mulighed
Enhver aftale efter topmødet i København er et signifikant skridt i forhandlingerne. Det mener The Guardian, der ikke ser det store indhold i den nye aftale, og som heller ikke mener, signifikansen er værd at tale om, når man ser på klimaets udvikling. Aftalen kan derfor synes som et håb nu, men det vil snart vise sig at være endnu en mulighed tabt på gulvet.

Kritikere vil mene, at snakken om at gøre noget ved klimaet har været undervejs i 18 år, ifølge avisen The Peninsula fra Qatar. Der kan derfor være en begrundet utilfredshed med tempoet, som processen har. Det positive, man kan sige om Cancún, har været, at forhandlingerne har vist, at landene er villige til at indgå kompromiser for et fælles mål.

0:000:00