Om  
Claus Gregersen

Vækstfonden får ny formand

Direktør i tobaks-pengetank Claus Gregersen overtager formandsposten i Vækstfonden efter Carsten Koch. Den nye mand for bordenden skal være med til at sætte retning for fondens arbejde inden for vækst og jobskabelse. 

Ninna Gøbel Rønberg

Vækstfonden laver formandsskifte fra Carsten Koch til Claus Gregersen. 

Den nyudpegede bestyrelsesformand er administrerende direktør i Chr. Augustinus Fabrikker A/S, som blandt andet ejer tobaksvirksomheden Skandinavisk Holding og ejer dele af Tivoli og Gyldendal. 

Allerede 1. februar tiltrådte han som formand, og han kommer til at stå i spidsen for statens finansieringsfond, der bidrager til innovation, vækst og jobskabelse i danske virksomheder. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) glæder sig over, at Gregersen har takket ja til posten:

"Vækstfonden er med til at skabe vækst og arbejdsplader i Danmark ved at stille risikovillig kapital til rådighed for små og mellemstore virksomheder. Vækstfondens bestyrelse spiller en afgørende rolle for at opnå det mål, og derfor er jeg glad for, at Claus Gregersen har takket ja til at være formand for bestyrelsen og lede arbejdet med at sætte retning for Vækstfondens aktiviteter. Jeg ser frem til, at han med sin store erfaring inden for blandt andet investering og finansiering skal stå i spidsen for Vækstfondens bestyrelsesarbejde de kommende år,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Kapital og kompetence 
Vækstfonden har fokus på at hjælpe små og mellemstore virksomheder til at vækste og forny sig med det perspektiv, at virksomhederne kan give et større samfundsøkonomisk afkast.

Ved at stille kapital og kompetencer til rådighed bidrager fonden til blandt andet virksomheders grønne omstilling, modernisering af forretningen, køb eller udvidelse af landbrugsbedrifter og start-ups.

Og Claus Gregersen har selv kompetencer at bringe i spil som ny formand:

”Jeg har arbejdet med mange former for investeringer i mit professionelle virke, og for mig står det klart, at Vækstfonden er et af de initiativer, som er rigtig vellykket. Vækstfonden er lykkedes med at kanalisere kritisk vækstkapital til en del af vores økonomi, som for alvor kan bidrage til vækst i arbejdspladser og værdiskabelse (...),” udtaler han i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Gregersen

Adm. direktør, Chr. Augustinus Fabrikker, formand, Kurhotel Skodsborg, Skandinavisk Holding, The Scandinavian Aps medlem af bestyrelsen i Gyldendal, Jeudan, Fritz Hansen, STG, Tivoli, Aktive Ejere og Axcel Future
HD (CBS 1986), Leadership (Harvard Business School, Boston 2013)

0:000:00