Aktører ønsker start på CO2-fangst udskudt. Det skaber ny tvivl om klimamål

Regeringen vil nå klimamålet i 2025 ved blandt andet at fange CO2, men nu opfordrer CCS-Alliancen med DI, Danske Rederier og Dansk Fjernvarme i spidsen til, at regeringen justerer tidshorisonten i udbuddet om fangst og lagring af biogent CO2.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Presset stiger på klimaminister Lars Aagaard (M), der står i spidsen for regeringens bestræbelser på at indfri klimamålet i 2025.

Regeringen vil nemlig gerne nå klimamålet med en betydelig mængde CO2-fangst, men nu drager en række aktører tvivl om et nøgleudbud om CO2-fangst kan nå at blive fuldt realiseret i 2025.

Det vil være hensigtsmæssigt – både for klimaet og erhvervs- og samfundsøkonomisk – at tage hensyn til, at der er gået en rum tid siden indgåelse af den politiske aftale om CCS. Det gør det meget vanskeligt for virksomhederne at fange og lagre CO2 allerede i 2025.

CCS-Alliancen
DI Energi, Danske Rederier, Dansk Fjernvarme, Dansk Metal, Dansk Offshore og Axcelfuture

”Efter CCS-alliancens vurdering er betingelsen om, at fangst og lagring skal starte januar 2025, en udfordring,” skriver alliancen, der består af DI Energi, Danske Rederier, Dansk Fjernvarme, Dansk Metal, Dansk Offshore og Axcelfuture i et høringssvar til Energistyrelsen.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00