Anmeldelse af 
Steen Gade

6 A'er: Reportagerejse til klimafronten er en hyldest til videnskaben

Sebastian Mernild og Robert Zola Christensens reportagebog 'Da kulden forsvandt' besvarer næsten alle spørgsmål, der kan stilles om klimaændringerne. Men det er samtidig en spændende rejsebeskrivelse fra verdens koldeste brændpunkter. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Steen Gade
Da kulden forsvandt - Beretninger fra klimafronten
Sebastian H. mernild og Robert Zola Christensen
165 sider, Gyldendal, er netop udkommet

 

Sjældent har jeg læst en så indholdsrig og samtidig letlæst rejsebeskrivelse.For det er det, bogen er. En reportagerejse til klodens koldeste brændpunkter. På 164 sider. Vi kommer sammen med forfatterne til både Alaska, Grønland, Andesbjergene, Svalbard og til sidst til København. Da vi samtidig - som en del af reportagerne - får svar på næsten alle de spørgsmål, der kan stilles om klimaændringerne, er det svært for anmelderen at få armene ned.

Det er simpelthen en god klimabog, der giver tæt og nuanceret information og samtidig er skrevet, så man oplever spændingen ved at følge i Sebastian Mernilds fodspor. Som da Robert Zola Christensen, der har skrevet størstedelen af bogen, "tåger inde" i Kangerlussuaq Lufthavn i Grønland og får chancen for at flyve ind på station NEEM midt inde på Indlandsisen.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00