Bred politisk opbakning til danske JI-projekter

CO2-KREDIT II: Om få måneder er to nationale pilotprojekter, der skal mindske den danske drivhusgasudledning, en realitet. Projektet møder bred opbakning fra begge sider af Folketinget.
Anne Burlund

Det er godt, at regeringen nu har indset, at det er nødvendigt med offentlige midler og støtteordninger for at sikre en reduktion af CO2-udslippet i produktionen i Danmark. Hvis det er nødvendigt for den borgerlige regerings nattesøvn at formulere det i sådan nogle markedstermer, så for min skyld ingen alarm.

Per Clausen (EL)
Klima- og energiordfører

Energistyrelsen åbnede torsdag for ansøgninger til to danske JI-pilotprojekter, der skal styrke lokale klimainitiativer og medvirke til at mindske den danske drivhusgasudledning (se artikellink i boks til højre).

På Christiansborg møder det nationale pilotprojekt opbakning fra begge sider af folketingssalen. Både SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten, der normalt ikke har mange rosende ord til overs for regeringens klima- og energipolitik betegner projektet som "fornuftigt."

"Alle initiativer, der kan reducere klimabelastningen, hilses velkommen," siger Socialdemokraternes klimaordfører Mette Gjerskov, der dog frygter, at "støtteordningerne som denne bliver en sovepude, så virksomhederne kun laver en reduktionsindsats, hvis de bliver betalt for det."

0:000:00